BiH
111

KS: Stranka za BiH predstavila kandidate za opće izbore

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) predstavila je danas dio kandidata te stranke s liste u Kantonu Sarajevo za Opće izbore koji će biti održani u oktobru ove godine.

Nosilac liste SBiH za Skupštinu Kantona Sarajevo Abid Šarić naglasio je na pres konferenciji da građani Sarajeva zaslužuju kvalitetnije usluge nego što ih sad imaju i bolju situaciju u Kantonu Sarajevo.

"Sigurni smo da KS ima dovoljno resursa i kapaciteta da to napravimo. Tokom izborne kampanje i u narednom periodu akcent ćemo staviti na privredu, zapošljavanje i nova radna mjesta, a pitanje visoke politike treba ostaviti nivoima vlasti čija je to nadležnost", kazao je.

Nihada Čolić druga na listi SBiH kao vlastiti i programski cilj te stranke ističe zalaganje za poboljšanje kvaliteta obrazovanja.

"Naša borba u narednom periodu bit će usmjerena na pravično i kvalitetno obrazovanje u KS i BiH", kazala je.

Predsjedavajući Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo Emir Cokoja istaknuo je da je "opredjeljenje za ozbiljnu reformu artikulirano na kongresu stranke 31. maja ove godine".

Stranka za BiH, na izbore u oktobru ove godine, izlazi na sve nivoe osim za Predsjedništvo BiH. Kad je u pitanju KS, lista sadrži 38 imena, a 40 posto čine žene.