Rješavanje stambenog pitanja
0

KS: Pripadnicima boračke populacije 1.200.000 KM za građevinske materijale

FENA
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Vahid Karavelić, te direktor i predsjednik Uprave firme "Penny plus" iz Sarajeva Almedin Kadrić i Mesud Hrbat potpisali su danas ugovor o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za potrebe pripadnika boračke populacije s područja Kantona Sarajevo.

U pitanju je oko 300 pripadnika boračke populacije koji će donacije u građevinskom materijalu dobiti na osnovu ranije podnesenih zahtjeva po javnom pozivu za ostvarivanje ovog prava u 2012.

"Preliminarna lista pripadnika boračke populacije koji su ispunili uvjete za ostvarivanje prava na donaciju bit će objavljena u ponedjeljak, 8. oktobra, na oglasnoj ploči u zgradi Kantona Sarajevo, kao i na oglasnim pločama općinskih službi za boračko-invalidsku zaštitu", najavio je ministar Karavelić.

Po njegovim riječima, kriteriji za dodjelu donacije bili su da pripadnik boračke populacije nema riješeno stambeno pitanje ili ga prvi put rješava, kao i da pravo na donaciju dosada nije ostvarivao putem državnih institucija ili humanitarih organizacija.

Pri formiranju preliminarne liste kandidata za dodjelu građevinskog matrijala uzimane su u obzir i druge okolnosti, kao što su stanovanje u alternativnom smještaju, u tuđoj kući, u vlastitoj neuslovnoj stambenoj jedinici, kod roditelja i slično.

Za nabavku, transport i isporuku građevinskog materijala Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, u 2012., utrošit će 1.200.000 KM.

U skladu s potpisanim ugovorom, firma "Penny plus" dužna je do kraja decembra tekuće godine isporučiti građevinski materijal na kućne adrese dobitnika donacija, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.