BiH
121

Krsmanović: Savez za promjene će preispitati svoj stav o referendumu

SRNA
Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da je za pohvaliti stav rukovodstva Srbije o referendumu o Danu Republike Srpske, te najavio da će Savez za promjene, nakon takvog stava Srbije, preispitati i svoje stavove o održavanju referenduma.

"Mi smo (za referendum) prevashodno glasali iz razloga što je već skupštinska većina od 44 'prstića' bila spremna u Narodnoj skupštini Republike Srpske da to izglasa. Onda bi mi ispali izdajnici koji vodimo neku politiku Sarajeva, politiku Bakira Izetbegovića, i kampanja, naročito u Banja Luci, završnih sedam dana bila bi vrlo nepovoljna po našeg kandidata Dragana Čavića, a ključna bitka na narednim lokalnim izobrima vodiće se za Banja Luku, Trebinje i Bijeljinu", kaže Krsmanović.

On je za TV1 istakao da Savez za promjene vodi odgovornu nacionalnu politiku, nikako oportunističku prema BiH.

"Mi ovaj prostor posmatramo kao prostor u kome treba ljudima omogućiti šansu da kvalitetno dobro žive na putu ka EU", navodi Krsmanović.

Na pitanje da li je sigurno da će referendum biti održan, Krsmanović je rekao da ima utisak da su SAD opredijeljene i odlučne da se ovaj referendum ne desi i da smatra da, "kad one nekome črvsto zavrnu ruku onda od tog posla sigurno neće biti ništa, i one ostvare svoj cilj".

"Kada SAD nešto čvrsto naume, a one su uvjerene da je ovaj referendum samo uvod u referendum 2018. godine, koji može biti mnogo opasniji i mnogo žešći po stabilnost cijelog regiona, one to mogu ostvariti", kaže Krsmanović.