BiH
11

Kriza u Energoinvestu: Radnici ne isključuju mogućnost štrajka

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevski Energoinvest i dalje je u teškom stanju. Radnicima još uvijek nije isplaćena februarska plaća, a danas bi trebao zasjedati Nadzorni odbor Energoinvesta, nakon čije sjednice će radnici odlučiti o daljnjim koracima.

Almir Salihović, predsjednik sindikata Energoinvesta, potvrdio je za Klix.ba kako će sindikat održati sjednicu odmah nakon što bude okončana sjednica Nadzornog odbora.

“Na toj sjednici donijet ćemo konačnu odluku o tome šta i kako dalje”, kaže Salihović koji nije isključio nijednu mogućnost sindikalne borbe. Pojedini radnici Energoinvesta koji su kontaktirali Klix.ba već traže smjenu uprave, a Salihović kaže kako štrajk nije isključena opcija.

Radnici Energoinvesta nisu primili tri plaće, a za danas je najavljena podjela po 500 KM svim radnicima i to kao dio februarske plaće.

U ranijem razgovoru za Klix.ba direktor Energoinvesta Enes Čengić pojasnio je za Klix.ba da su upoznati s problemima te da rade na njihovom rješenju. Uzrok novonastale situacije vide u dešavanjima u arapskom svijetu, prije svega u Libiji i Iraku.