Legalne odavno rasprodane
0

Krivotvorene ulaznice za Merlinov koncert u Zenici

FENA
Na crnom tržištu u Zenici i okolini pojavile su se krivotovorene ulaznice za koncerte Dine Merlina, koji trebaju da se održe u večeras i sutra u Gradskoj areni Zenica.

Ovo se pogotovo odnosi na falsificirane ulaznice za večerašnji koncert, s obzirom da su one legalne rasprodane još prošle sedmice. Ovih se dana na crnom tržištu prodaju ulaznice koje dostižu cijenu i do 35 KM, iako je redovna cijena ulaznica 10 KM.

Stoga se upozoravaju građani da ne kupuju ovakve ulaznice jer se zasigrno radi o nelegalnom falsifikatu. Kako bi izbjegli rizik da izdvoje novac za nelegalnu i nevažeću ulaznicu, apelira se na građane da kupovinu izvrše isključivo na licenciranim mestima prodaje, a to su agencije: Centrotrans Euroline, Buenavista, Bisstours Zenica, Intertours Zenica, te ulični štandovi NK Čelik.

U Visokom, Ilijašu, Kiseljaku, Fojnici, Olovu i Kaknju ulaznice su na prodaju isključivo u agencijama Centrotrans Euroline; a u Sarajevu u agenciji Magaza i u poslovnicama Centrotransa.

Kako zbog sigurnosti publike u dvorani, tako i zbog činjenice da su krivotvorene ulaznice proizvod nezakonitih radnji, organizatori upozoravaju da publika sa ovakvim kartama neće moći ući u dvoranu. Kontrole na ulazu će biti pooštrene.

Dino Merlin je na inicijativu građana Zenice odlučio da odvoji još jedno veče za njih, te najavio koncert i u subotu. Zahvaljujući tome, svi zainteresirani imaju priliku prisustvovati koncertu, na štetu mešetara koji nelegalnim radnjama žele nanijeti štetu građanima, navodi se u saopćenju PR&press Dino Merlin team.