BiH
0

Krivične prijave zbog zloupotrebe robnih rezervi

FENA
Bihać
Bihać
Zbog zloupotrebe robnih rezervi Kantonalno pravobranilaštvo u Bihaću je sa Poljoprivrednim zavodom USK-a podnijelo krivične prijave protiv poduzeća „Tehno-pek“ iz Bihaća i njegovog menadžera, izjavio je za FENA-u kantonalni pravobranilac Himzo Ezić.

Prema njegovim riječima, Poljoprivredni zavod je kao pravni sljedbenik ukinute Kantonalne direkcije za robne rezerve, zaključio aneks ugovora o skladištenju i čuvanju 200 tona brašna sa poduzećem „Tehno-pek“, čija je novčana vrijednost procijenjena na 230.000 KM.

Ugovorom je bilo precizirano da će skladištenje brašna kao robnih rezervi biti besplatno, s tim da pružalac ovih usluga može zanavljati, odnosno koristiti 30 posto uskladištene količine brašna, s obzirom da se bavi pekarskom djelatnošću, uz obavezu da namiri potrošenu količinu.

Komisija Poljoprivrednog zavoda 31. augusta prošle godine utvrdila je da je na skladištu samo 30.000 kilograma brašna, kazao nam je Ezić pokazujući nam dokumente koji potvrđuju ovu činjenicu, da bi po drugom izlasku komisija 25. decembra 2007. godine utvrdila da na skladištu uopšte nema brašna iz robnih rezervi.