BiH
0

Krivične prijave protiv stražara kojima je pobjegao Stanković

FENA
Protiv devetorice pripadnika stražarske službe Kazneno-popravnog zavoda Foča, kojima je danas pobjegao osuđenik Radovan Stanković, direktor KZP-a Aleksandar Cicmil podnio je krivične prijave.

Sranković, koji je u KZP Foča, služio kaznu zatvora od 20 godina zbog ratnih zločina nad Bošnjacima tokom 1992. godine, pobjegao je pripadnicima stražarske službe u 12.45 sati kada je sprovođen od KZP-a do bolnice u Foči na snimanje zuba, što nije moglo biti obavljeno u KPZ-u.

U saopćenju KPZ-a se kaže da su Stankovićevo kretanje obezbjeđivala devetorica stražara, te da se on prilikom izlaska iz policijskih vozila, otrgnuo dvojici stražara i trčeći uspio da uđe u vozilo „golf 3“ bijele boje, koji je upaljen čekao na parkingu fočanske bolnice.

„Vozilo se velikom brzinom uputilo prema centru grada, tako sa su propali svi pokušaji stražarskog obezbjeđenja i polciije da bjeguncu uđu u trag“, navodi se u saopćenju.

Odmah su alarmirani pripadnici SJB Foča, Granične policije BiH, Centra javne bezbjendosti Istočno Sarajevo i kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova u Goraždu i Sarajevu.