BiH
0

Kriva politika rezultat je nezadooljstva mladih HDZ 1990 Livno

FENA
Mladi HDZ 1990 poziva sve mlade koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu da im se pridruže te da se na taj način pokušaju izboriti za vlastitu poziciju kao i za lokalnu zajednicu, navodi se u saopćenju Mladeži HDZ 1990.

"Često možemo čuti kako mladi nemaju prostora u politici, kako ih se degradira. Na svu sreću ta konstatacija nije ispravna. Naime, svako ima onoliko prostora koliko sam za sebe izbori vlastitim radom. Starije kolege pokazale su se uvijek partnerima, a ne preprekama", ističu iz Mladeži HDZ 1990 Livno.

Također navode kako ih posebno zabrinjava nezaposlenost te iseljavanje. "Potpuno je jasno da je kriva politika rezultat našega nezadovoljstva, a isti oni koji vode takvu politiku pozivaju i na ovim izborima da im damo svoj glas kako bi mogli nastaviti dalje", navodi se u saopćenju.

"HDZ 1990 vrlo je jasan po tom pitanju gdje insistiraju da ne idu dalje u tom smjeru nego traže promjene u vidu podrške njihovom kandidatu za načelnika općine te kandidatima za općinske vijećnike.

Oslobodimo se onih koji na račun kvazi hrvatstva, kvazi zajedništva, kvazi nacionalnih interesa žele vladati ovim prostorima kao srednjovjekovni plemići na svojim posjedima.

Jednom zajedno odbacimo ideju jednostranačja jer je evidentno do čega nas je ta ista ideja dovela", navodi se u saopćenju Mladeži HDZ 1990 Livno.