BiH
0

Krišto održala sastanak sa premijerom Brankovićem

FENA
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sa dopredsjednicima Spomenkom Mičić i i Mirsadom Kebom održala je danas radni sastanak sa premijerom Vlade F BiH dr. Nedžadom Brankovićem i dopremijerima Vjekoslavom Bevandom i Gavrilom Grahovcem.

Kako je saopćeno iz Ureda predsjednice Krišto, na sastanku se razgovaralo o radu Vlade Federacije BiH u 2007. godini, stupnju realiziranja planiranih aktivnosti i planovima za tekuću proračunsku godinu.

Pored redovitih obveza Vlada je u prvoj godini mandata značajan dio aktivnosti usmjerila na definiranje politika i izrade programa rada za mandatni period. Očekuje se da će naredni period rezultirati dinamičnijim implementiranjem programskih aktivnosti i doprinijeti gospodarskom razvoju kao preduvjetu poboljšanja općih uvjeta življenja u FBiH.

Predsjednica i dopredsjednici FBiH su upoznati sa mjerama koje Vlada poduzima u cilju ublažavanja trenutačnih posljedica povećanja cijena osnovnih živežnih namirnica i komunalnih usluga. S tim u svezi podržane su mjere Vlade a posebice kratkoročne mjere na povećanju najnižih mirovina i intervencije iz Federalnih robnih rezervi te pojačanje kontrole cijena na tržištu.

Na posljetku je iskazana opredijeljenost za stvaranja daljnjih pretpostavki za bolji, kvalitetniji i efikasniji rad izvršne vlasti u Federaciji BiH, navodi se u saopćenju.