BiH
0

Krišto i Dulić razgovarali o dinamici međusobne saradnje

FENA
U okviru službene posjete visokog izaslanstva Narodne skupštine Republike Srbije Bosni i Hercegovini, predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto se danas u Sarajevu sastala s predsjednikom Narodne skupštine Srbije Oliverom Dulićem.

Tokom razgovora razmijenjene su informacije o aktualnim procesima u Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji, o dinamici međusobne suradnje i pravcima razvitka bilateralnih odnosa, saopćeno je iz Ureda predsjednice.

Obostrano je iskazana potreba unaprijeđenja poljoprivrednih odnosa u cilju povećanja vanjskotrgovinske razmjene i investicijskih ulaganja obiju država.

Svakako da se ukupni bilateralni odnosi mogu razvijati i jačati stvaranjem pretpostavki sa sadržajnijim oblicima suradnje na poljima kulture, sporta, nauke.

Redoviti i intenzivni bilateralni susreti doprinose razvitku dobrosusjedskih odnosa te iznalaženju načina rješavanja otvorenih pitanja u odnosima dviju zemalja, skladno s europskim standardima, s obzirom na to da je i Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji cilj integracija u euroatlantske strukture, istaknuto je.