BiH
4

Krijumčar udario policajca i pobjegao ostavivši stoku na granici

SRNA
Granična policija iz Zvornika našla je 30 jagnjadi i 15 ovaca na regionalnom putu Bratunac - Skelani, dok je osoba koja je prevozila stoku pobjegla nakon što je lakše povrijedila graničnog policajca.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je stoka pronađena 18. aprila u poslijepodnevnim satima u tovarnom prostoru teretnog vozila marke Fiat, koje su granični policajci prethodno pokušali da kontrolišu.

Vozač tom prilikom nije stao na znak zaustavljanja, već je lijevim retrovizorom udario policijskog službenika, kojem je ljekarskim pregledom konstatovana povreda ručnog zgloba.

Ubrzo je vozilo ostavio ispred jedne kuće i pobjegao u nepoznatom pravcu. U napuštenom vozilu pronađena je stoka, a jedna od ovaca imala je ušnu markicu Srbije.

Krijumčarena stoka predata je u karantin klaonice iz Kalesije, a vozilo deponovano u krug Jedinice granične policije Zvornik.

Policijski službenici, na osnovu naredbe tužioca Tužilaštva BiH, nastavljaju rasvjetljavanje krivičnih djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krijumčarenje zbog postojanja osnova sumnje u njihovo izvršenje.