Inicijativa u Skupštini TK
7

Krešić traži srpsku i hrvatsku verziju web-stranice Vlade TK

Piše: D. Brkić
Mijo Krešić
Mijo Krešić
Najneučinkovitiji poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mijo Krešić iz HDZ-a, koji je bio na jednoj ili dvije sjednice Skupštine u dvije godine mandata, nedavno je podnio inicijativu kojom traži osiguravanje hrvatske i srpske verzije web-stranica Skupštine i Vlade TK i to u roku od 30 dana.

Krešić se u svom obrazloženju poziva na Ustav Tuzlanskog kantona u čijem članu 6 stoji kako su službeni jezici Kantona bosanski, hrvatski i sprski, a službena pisma su latinica i ćirilica. Krešić je naveo kako se na web-stranicama Skupštine i Vlade TK ne može pročitati nijedna obavijest koja je na hrvatskom ili srpskom jeziku. Budući da su to, navodi Krešić, službeni jezici, službene web-stranice bi morale pružati informacije građanima jednako i ravnopravno na svim jezicima.

Mijo Krešić je jedini predstavnik HDZ-a u Skupštini TK, dok iz redova SDP-a dolaze još dva poslanika hrvatske nacionalnosti Zlatko Šimić (potpredsjednik Skupštine) i Ivo Divković. Na narednom zasjedanju poslanici će najvjerovatnije verifikovati nove članove Vlade TK, nakon formiranja nove parlamentarne većine, a ostaje da se vidi da li će i Krešićeva inicijativa dobiti dovoljan broj glasova.