BiH
0

Krenuo program oporavka Srebrenice

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Obnovom puta Sase-Gornje Sase i asfaltiranjem platoa ispred javnih ustanova u Srebrenici, počela je realizacija Programa oporavka i razvoja općine Srebrenica iz sredstava Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uputilo je nalog Ministarstvu finansija i trezora BiH za realizaciju prve tranše vrijedne više od 550.000 KM, čime su postala operativna sredstva iz Programa oporavka i razvoja općine Srebrenica, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Završeno je proširivanje rasvjete u Srebrenici, a u Skelanima je u završnoj fazi.

Narednih dana počet će obnova puta Potočari-Žuti most i puta za Pećišta, te nabavka medicinske opreme za Dom zdravlja.

Uskoro bi trebala početi realizacija većeg broja projekata iz Programa oporavka i obnove Srebrenice, kao što su projekti visokogradnje, niskogradnje, nabavke opreme, vozila i namještaja za javna preduzeća, medicinske opreme i vozila, pomoć malim i srednjim preduzećima, poljoprivrednicima i kadrovima.

Vijeće ministara BiH, putem Komisije za praćenje provedbe javnih nabavki i utroška finansijskih sredstava iz Programa oporavka i razvoja Srebrenice, kojom predsjedava ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović, implementira ovaj program vrijedan 9.998.636 KM.

Posebno Nadzorno tijelo ove komisije i Općina Srebrenica u prethodnom periodu aktivno su radili na uspostavi transparentnog i na zakonima zavnovanog sistema implementiranja ovog programa.