BiH
383

Krajina na protestima: Bišćani bacili jaja na zgradu Vlade USK, a potom se razišli

Klix.ba
Foto: Krupljani.ba
Nekoliko stotina građana danas je izašlo na proteste i u Bosanskoj krajini, odnosno Bihaću, gdje je oko 14.30 došlo i do manjeg incidenta. Međutim, demonstranti su se sada već razišli.

Prema informacijama s kojima Klix.ba raspolaže, nekoliko stotina građana se spontano okupilo na ulicama tog grada te su otišli pred zgradu Vlade Unsko-sanskog kantona.

Za sada nema informacija da je eventualno neko povrijeđen, građani i dalje pristižu, a grupa ljudi je pokušala ući u zgradu Vlade USK, a potom mu je zasuli jajima.

Ispred zgrade Vlade se nakratko pojavio i predsjedavjući Skupštine USK Farko Hodžić, kao i savjetnik premijera koji je tražio od građana da formiraju grupu koja bi otišla kod premijera Hamdije Lipovače i iznijela svoje probleme. Međutim, građani su nakon što su ovim činom izrazili podršku Tuzlacima, ali pokazali da ni oni nisu zadovoljni situacijom u USK, napustili prostor ispred zgrade Vlade.

Fadil Balić, portparol MUP-a USK je ranije za Klix kazao da, prema procjeni policije, ispred Vlade bilo dvjestotinjak građana, no kasnije ih je došao veći broj.

"Oni pište, nose transparente, ali situacija je mirna i pod kontrolom. Pojačano je i prisustvo pripadnika MUP-a", kazao nam je Balić ranije danas.

Situacija se u Bihaću sada već smirila i demonstzranti su se razišli.