Vječno će živjeti u našim srcima
0

Krajina ispratila Almu na vječni počinak

Sarajevo-x.com
(Foto: USKportal.ba)
Hiljade ljudi s tugom u srcu u petak popodne oprostilo se od 18-godišnje Alme Hadžić, koja se više od pola svoga mladog života borila s rijetkom bolešću srca, javio je USKportal.ba.

Alma je preminula uprkos svim naporima ljekara klinike za srce AKH u Beču i nakon teške borbe i nesavladive želje za životom. Pokopana je na mezarju Humci u Bihaću. Tamo se od nje oprostilo na hiljade tužnih građana koji su poznavali Almu i njene roditelje, te ostali brojni tužni Bišćani. Tužna povorka je ispred KB "Irfan Ljubijankić" krenula u 14 sati na posljednji oproštaj s djevojkom koja nas je napustila suviše rano. Tuga, bol i nevjerica je vladala na mezarju Humci, kao i u cijelom Bihaću, sa suzama u očima Alma je ispraćena na vječni počinak.

I zaista, bila je istinski posebna. Na svom putu bila je borac koji je vjerovao samo u pobjedu. Neumoran borac za bolju budućnost. Uprkos teškoj bolesti srca, ova djevojka nas je sve zapanjila upravo svojim entuzijazmom, optimističnim stavom i vedrim duhom u najtežim momentima svog kratkog života.

Draga Alma, neizmjerno smo tužni radi tvog odlaska, ali i silno ponosni što si bila i ostaješ dio nas. Pamtićemo te vedru, nasmijanu i lijepu.