BiH
266

Kozarić tražio da se puste gosti EFSE-a, ponudio i svoju ostavku

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić koji se nalazi u zgradi Parlamentarne skupštine BiH gdje je danas otvorena godišnja skupština Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) večeras je razgovarao sa predstavnicima građana koji protestuju ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Kako okupljeni građani u znak protesta zbog nerješavanja problema određivanja jedinstvenog matičnog broja (JMB) blokadom svih izlaza ne dozvoljavaju bilo kome da napusti zgradu Parlamentarne skupštine BiH, guverner Kozarić je pokušao u razgovoru sa nezadovoljnim građanima ishoditi izlazak učesnika godišnje skupštine EFSE-a, koji je oko 200 u zgradi.

"Razgovarao sam u namjeri da omogućim gostima-učesnicima današnjeg skupštine EFSE-a izlazak iz zgrade Parlamentarne skupštine i ponudio sam svoju ostavku", izjavio je za Fenu guverner Kozarić.

Predstavnici građana koji protestuju, pojasnio je guverner Kozarić, su odbili moj prijedlog, rekavši sa Centralna banka i moja pozicija guvernera nemaju veze s njihovim problemom.

Neizvjesno je kada će predstavnici finansijskih institucija koji su doputovali u Sarajevo kako bi učestvovali u radu godišnje skupštine EFSE-a izaći iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH.