Nije stao na vrijeme
34

Kosi lift na Ciglanama jučer zaustavile sigurnosne kočnice

Piše: N. J.
Kosi lift na Ciglanama
Kosi lift na Ciglanama
Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane nije se u utorak zaustavio na predviđenoj stanici, što je uznemirilo ljude koji su se u tom trenutku zatekli u njemu.

Kako nam je pisala čitateljka, kočnice lifta su otkazale od druge stanice i samo srećom nije bilo povrijeđenih. "Možda bi se trebala skrenuti pažnja na ovo, jer izgleda da se lift uopšte ne održava i da ga niko i neće održavati dok neko dijete, koje ide u školu, ili neki penzioner, koji je krenuo na pijacu, ne izgubi glavu", napisala je čitateljka našeg portala.

U GRAS-u, međutim, tvrde da se nije desilo ništa ni opasno ni ozbiljno. "Tačno je da se lift zaustavio metar-dva niže od stanice na kojoj se trebao zaustaviti. Međutim, nije tačno da su otkazale sigurnosne kočnice, jer su se upravo one aktivirale nakon što je lift prošao stanicu. A, to se desilo jer se određena sklopka aktivirala sa zakašnjenjem. Nije bilo nikakve opasnosti po ljude koji su se u tom trenutku nalazili u liftu, niti je to bila posebno ozbiljna situacija. Nekoliko sekundi nakon što je stao niže od stanice, lift se vratio na početnu stanicu i nastavio normalno funkcionisati", rekla je za Klix.ba Samira Kadić iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Naglasila je kako nema nikakve opasnosti za putnike koji koriste lift, jer se i u ovom slučaju pokazalo da sigurnosne kočnice sasvim dobro funkcionišu.