BiH
0

Košarac: Hitna sjednica prioritetna za SNSD

FENA
Staša Košarac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Staša Košarac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Staša Košarac ponovio je da je neophodno nastaviti s hitnom sjednicom o popisu stanovništva i to prije početka redovne sjednice, što je još jučer zatraženo.

Stav SNSD-a je, kazao je Košarac novinarima, da je pitanje popisa stanovništva te načina obrade i objave popisnih podataka izazvalo niz oštrih političkih ocjena u BiH, kao i to da je neophodno raspravljati o toj važnoj temi.

Naime, SNSD traži da Odluka koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić bude predmet kvalitetnije rasprave.

Košarac je naglasio da Savez za promjene zajedno sa SNSD-om danas nije trebao učestvovati u redovnoj sjednici, dok ne bude završena hitna sjednica, započeta 30. maja.

Mišljenja je da je ključna politička odgovornost na Savezu za promjene, koji je dio parlamentarne većine, da razumiju poruke iz institucija Republike Srpske (RS).

"Potpuno je vidljivo da ne postoji ista energija i snaga u Savezu za promjene s političkim strukturama iz RS-a, prije svega sa SNSD-om koji traži adekvatniji angažman onih koji danas uime RS-a vrše vlast na nivou BiH", podvukao je Košarac.

Ipak, najavio je da će se poslanici SNSD-a pojaviti na nastavku hitne sjednice zakazane za danas u popodnevnim satima, a koja je za njih prioritetna.