BiH
0

Kordić optužio Komšića za izbacivanje Hrvata iz ureda Predsjedništva

FENA
Bosanskohercegovački književnik Zdravko Kordić oglasio se danas priopćenjem za javnost u povodu otkaza na mjesto stručnog suradnika u Uredu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Kordić pojašnjava da je u Predsjedništvu započeo raditi 2004. godine na osnovi ugovora o radu kojeg je potpisao tadašnji član Predsjedništva Dragan Čović.

Nakon dolaska Željka Komšića u Predsjedništva BiH, Kordić je dobio otkaz što je saznao posredno, a rješenje o prestanku radnog odnosa faksirano mu je tek nakon njegovog osobnog zahtjeva, navodi se u Kordićevom priopćenju.

Kordić optužuje Komšića da izbacuje Hrvate iz svog ureda te stoga u svom priopćenju poziva hrvatske stranke u BiH da ne surađuju s članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željkom Komšićem.

Također, nakon što je saznao za otkaz u Predsjedništvu BiH, Kordić je zatražio povratak na prijašnje radnom mjesto u Zavodu za školstvo u Mostar, no do sada iz Zavoda nije dobio nikakav odgovor.

Reagirajući na Kordićeve optužbe predstojnik Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Amir Ibrović kazao je kako u cijelom ovom slučaju ništa nije sporno jer se u članku 1. ugovora o radu kojeg je potpisao Kordić jasno navodi da se radni odnos zasniva dok traje mandat člana Predsjedništva BiH.

Istekom mandata Dragana Čovića po automatizmu su istekli i svi ugovori Čovićevih savjetnika i suradnika, kazao je Ibrović.