BiH
0

Kordić: Nitko se ne želi pozabaviti kršenjem mojih radnih i ljudskih prava

FENA
Profesor Zdravko Kordić, bivši savjetnik u Zavodu za školstvo poslao je saopćenje za javnost. Naime, nakon što mu je prestao mandat stručnog savjetnik u Predsjedništvu BiH, Kordić je ostao bez radnog mjesta i u Zavodu za školstvo, za što je, po njegovu mišljenju, isključivi krivac taj zavod.

"Nakon što sam se obratio Ministarstvu prosvjete, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Vladi HNŽ-a kao utemeljitelju Zavoda za školstvo, Agenciji za državne službe sa sjedištem u Mostaru te Zavodu za školstvo, nakon pola godine nitko se od njih nije htio pozabaviti ozbiljnim kršenjem mojih radnih i ljudskih prava", stoji u priopćenju za javnosot prof. Zadravka Kordića, bivšeg savjetnika u Zavodu za školstvo.

"Radio sam u Zavodu za školstvo kao javnoj ustanovi preko 11 godina, a onda sam otišao na mandat za stručnog suradnika u Predsjedništvo BiH, gdje sam bio nešto manje od dvije godine i sedam mjeseci. Zavod za školstvo nije znao napraviti rješenje o mirovanju radnog staža. Ta je institucija u međuvremenu postala upravna organizacija, a savjetnici u Zavodu državni službenici, pa se na njih primjenjuje Zakon o državnoj službi Federacije BiH", navodi Kordić u Prigovoru koji je uputio Predsjednici Federacije BiH, federalnome ministaru pravosuđa, rukovoditelju Upravne inspekcije Federacije BiH i Upravnoj inspekciji.

U spomenutome prigovoru Kordić navodi sve oblike kršenja njegovih radnih i ljudskih prava te zakone koji su prekršeni u njegovu slučaju i nemaran odnos institucija kojima se obaćao za zaštitu svojih prava.