Džombić ne odmara
0

Konsultacije o sastavu nove Vlade RS i tokom vikenda

SRNA
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Mandatar Aleksandar Džombić održat će i danas i sutra konsultativne sastanke u vezi sa sastavom nove vlade Republike Srpske (RS).

Za danas u 11.00 sati najavljen je Džombićev sastanak sa delegacijama Unije studenata RS i Omladinskog savjeta RS, a u 13.00 sati sa predstavnicima Saveza opština i gradova RS. U 15.00 sati Džombić će razgovarati sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Džombić će sutra u 10.00 sati razgovarati sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača, a u 12.00 sati sa delegacijom Boračke organizacije RS. U 14.00 sati Džombić će održati konsultacije sa predstavnicima Saveza logoraša RS, a u 15.00 sati sa delagacijom Konfederacije sindikata RS.

Konsultativni sastanci biće održani u Administrativnom centru Vlade RS.

Džombić je juče održao sastanke sa predstavnicima Saveza sindikata RS, Udruženja penzionera RS i Narodne demokratske stranke. u Četvrtak je razgovarao sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, te Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera, dok je u srijedu održao konsultacije sa delegacijama Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca RS. 

 Džombić je ranije najavio da će oko tri četvrtine nove vlade RS činiti članovi SNSD-a, i objelodanio da će za ministra finansija predložiti načelnika opštine Mrkonjić Grad Zorana Tegeltiju, a za ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića, koji je i u protekle četiri godine obavljao tu funkciju.

On je rekao da bi sljedeće sedmice trebalo da bude završen prijedlog za sastav nove vlade, navodeći da bi sutra ili ponedjeljak,  29. novembra, trebalo da budu završeni svi konsultativni sastanci sa predstavnicima političkih stranaka i raznih udruženja o formiranju novog kabineta. 
Predsjednik RS Milorad Dodik dodijelio je u utorak, 23. novembra, dosadašnjem ministru finansija RS Aleksandru Džombiću mandat za sastav nove vlade.