BiH
51

Konstantin Savić ne odustaje od politike: Kandidovat ću se na izborima 2018. godine

Klix.ba
Konstantin Savić
Konstantin Savić
Konstantin Savić na ovogodišnjim lokalnim izborima nije uspio pobijediti u utrci za načelnika Općine Teslić, a povjerenje građana ponovo planira tražiti na parlamentarnim izborima koji se u našoj godini održavaju 2018. godine.

Savić koji je svojom kampanjom privukao veliku pažnju javnosti obećavajući "Konstantinove reforme" kazao nam je da se na parlamentarnim izborima u BiH planira kandidovati za jednu od funkcija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.

Kako kaže, u obzir dolaze kandidature za člana Predsjedništva BiH i predsjednika entiteta Republika Srpska. Savić razmišlja i o kandidaturama za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ili Narodne skupštine Republike Srpske.

"To imam u planu. Bit ću politički subjekt na narednim izborima jer želim nešto promijeniti u društvu. Mora se već jednom reći da politiku vode političke stranke koje prevarama dolaze do ciljeva", rekao je Savić.

Zaključio je da je sramotno što u BiH žive ljudi koji nemaju šta jesti, a koji jednostavno nemaju nikakvu priliku da se zaposle.