BiH
0

Konkurs za izradu grafita na temu "Ujedinjeni u različitosti, ujedinjeni sa Evropom"

Klix.ba
Povodom obilježavanja 9. maja „Dana Evrope“, pod pokroviteljstvom Direkcije za evropske integracije i Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, objavljuje se poziv svim zainteresovanim da se prijave i učestvuju u događaju i izradi grafita na temu procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine: "Ujedinjeni u različitosti, ujedinjeni sa Evropom".

Konkurs prenosimo u cijelosti:

Pozivamo sve zainteresovane umjetnike, građane BiH, da se prijave do 30. aprila za učešće na konkursu / natjecanju za najbolji grafit, kako bi imali mogućnost da kreativno izraze svoje mišljenje o navedenoj temi 5. i 6. maja na događajima koji će se odražati po gradovima u BiH. Također, planirano je da događaj bude obogaćen muzikom sa razglasom od oko 500W.

Umjetnici koji se prijave do 30. aprila učestvovat će u natječaju za izradu najboljeg grafita gdje će na postavljenim pločama formata 2.5 m x 1.25 m sa sprejevima kreirati svoje grafite. Za izradu jednog grafita može se prijaviti i grupa umjetnika. Izbor najboljih grafita izvršit će stručna komisija koju će formirati Direkcija za evropske integracije BiH. Grafiti će nakon događaja biti sakupljeni i predstavljeni u centralnoj zoni u Sarajevu u okviru programa obilježavanja 9. maja, „Dana Evrope“. Svi grafiti predstavljaju autorsko djelo po narudžbi, te Direkcija za evropske integracije BiH zadržava sva autorska prava.

Događaj sa pratećim sadržajima će se održati u centralnim gradskim lokacijama od 11.00 do 15.00 sati po sljedećem rasporedu:

  • subota, 5. maj u gradovima: Mostar, Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Bihać
  • nedjelja, 6. maj u gradovima: Sarajevo (na Trgu oslobođenja), Bjeljina, Tuzla, Zenica, Brčko

Na prijedlog Komisije za najbolji grafit dodjeljuje se nagrada u novčanom iznosu od 1.000 KM.

Sve informacije i prijave: Emir Vajzović, BORAM Marketing, na telefon: 033 / 261-230 ili email: [email protected]