BiH
0

Konjic: Skokovi u kazan mogu početi

FENA
Konjic, Neretva
Konjic, Neretva
Sve je spremno za početak 10. međunarodnog takmičenja u ekstremnim sportovima "Skok u kazan 2007.", koje će se održati na konjičkoj plaži Stari pazar u subotu 14. jula.

Skokovi se izvode s visine od 16 metara u Neretvu, u prostor dimenzija dva puta dva metra, dubine oko dva metra, rekao je za FENU Elmir Miro Hadžialić, direktor Max Styl agencije, organizatora ove zanimljive manifestacije, koja svake godine privuče oko 5.000 posjetilaca.

Za "Skokove u kazan" i ove godine prijavilo se oko 50 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a organizatori će, kažu, posebno obilježiti desete, jubilarne skokove. U sklopu ove manifestacije bit će upriličena promotivna rafting-regata niz Neretvu, u kojoj će učestvovati preko 300 predstavnika vladinih institucija i najjačih bosanskohercegovačkih kompanija.

Organizatori najavljuju modnu reviju, bogat zabavni program, te priznanja za institucije, kompanije i pojedince koji podržavaju ovaj projekt, kao i za hrabre skakače koji na ovom takmičenju učestvuju od prvih skokova.