BiH
34

Konjic: Dobro došao Djeda Mraze

FENA
Konjic
Konjic
Nevladina organizacija Volonteri i prijatelji Konjica, danas je u akciji pod nazivom “Sve za dječiji osmijeh” organizirala podjelu paketića za socijalno ugroženu djecu, a poslije toga karneval “Dječiji osmijeh” prošao je ulicama grada, sa zadržavanjem u Bolnici gdje je Djeda Mraz uručio paketiće djeci koja su zatečena u porodilištu i na liječenju.

Paketići su uručeni i učenicima prvih razreda 1. i 2. osnovne škole. Na Trgu državnosti učesnici karnelava djeci su dijelili slatkiše i izveli performans u kojem su, osim Djeda Mraza učestvovali razni likovi iz crtanih filmova.

Djeca i odrasli Konjičani kažu da su bili oduševljeni, jer članovi NVO Volonteri i prijatelja Konjica, zajedno s glumcima Amaterskog pozorišta “Neretva” i članovima Odreda izviđača “Neretva” uspjeli su djeci Konjica organizirati druženje i zabavu kakvu odavno nisu vidjeli.

Koordinator akcije Vedran Kuljanin za FENU je rekao da će volonteri Konjica uvesti praksu da tradicionalno organizuju dječiji karneval s Djeda Mrazom, te da će svakog decembra prikupljati sredstva, praviti i dijeliti novogodišnje paketiće.

Projekat “Sve za dječiji osmijeh” pomogli su RTV Konjic, Karate klub “Neretva”, Policijska uprava i firma Telec-fida.