BiH
0

Konferencija "Mladi i volonterizam“ u ponedjeljak u Sarajevu

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu bit će domaćini konferencije „Mladi i volonterizam“ koja će biti održana u ponedjeljak u Sarajevu.

Učesnicima konferencije na otvaranju će se obratiti predsjednik Skupštine Civitasa Zdravko Šunkić, predstavnica Slovenske finatropije Vahida Huzejrović i ambasador SAD-a u BiH Patrick S. Moon.

Na jednodnevnoj konferenciji učešće će uzeti 190 volontera, učenika osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova BiH. Njima će se pridružiti njihovi nastavnici, mentori predstavnici lokalnih vlasti iz općina grada Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Tomislavgrada, Goražda, Zenice i drugih općina u BiH.

Učesnici konferencije su volonteri projekta “Volonterski rad mladih Zapadnog Balkana kao priprema za odgovorno građanstvo u demokratskom društvu” i članovi Mreže mladih Civitasa.

Cilj konferencije je omogućiti volonterima da prezentiraju svoj dosadašnji rad te da ih se kroz radionice za mlade lidere pripremi za samostalno djelovanje u lokalnoj zajednici, saopćeno je iz Civitasa.