BiH
38

Koncertom na Trgu Alije Izetbegovića otvoreno "Zeničko proljeće"

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici večeras je zvanično otvorena 18. Međunarodna kulturna manifestacija "Zeničko proljeće".

Prigodnim programom i obraćanjem načelnika Zenice Husejina Smajlovića, te vizuelnom prezentacijom znamenitosti grada Zenice, svečano je otvorena manifestacija "Zeničko proljeće".

Prve večeri "Zeničkog proljeća" nastupali su Duo Sfaradiot, te ULUID Planet, a zajedničkim koncertom pod nazivom "Život je lijep", na platou ispred kina Multiplex Ekran Zenica, Bel Canto i Nemoguće vruće sa Zlatanom Alispahićem priredili su koncert za Zeničane svih generacija. Mališani Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje prigodnim programom i podjelom hurmašica otvorili su koncert na kojem je nastupao već pomenuti trio.

Prvi na scenu izašao je Zlatan Alispahić koji je sa najmlađima uz pjesmu "Petica" zaželio uspjeh reprezentaciji Bosne i Hercegovine, u petak, u Zenici, a potom je Bel Canto svojim izvedbama izmamio brojne aplauze. Bel Canto je večeras premijerno predstavio i svoju prvu autorsku izvedbu "Kristalno jezero", a nakon njihovog nastupa, više hiljada Zeničana zagrijala je grupa Nemoguće vruće, koja se večeras dovela atmosferu na jedan visoki nivo.

Voditeljica grupe Bel Canto Mima Kemez, izjavila je kako je zadovoljna odzivom Zeničana te dodala:

"Velika nam je čast da smo mi otvorili Međunarodnu kulturnu manifestaciju 'Zeničko proljeće'. Moram reći da smo zadovoljni odzivom Zeničana i hvala im što su nam pružali podršku tokom našeg nastupa. Uvijek je najteže nastupati pred domaćom publikom, ali doista, svi smo imali tremu, ali sve se završilo u najboljem redu", istakla je Mima.

Članovi benda "Nemoguće vruće" složili su se da su Zeničani večeras dali svoj maksimum te se zahvalili svima što su se odazvali večerašnjem koncertu, ali i organizatorima što su upravo oni imali čast sa Bel Cantom i Zlatanom Alispahićem da otvore ovu tradicionalnu kulturnu manifestaciju.

Međunarodna kulturna manifestacija Zeničko proljeće ove godine broji preko 40 kulturno-zabavnih programa koji se završavaju 12. aprila sa izložbom fotografija Udruženja likovnih umjetnika ZDK, pod nazivom "Aprilski salon".