BiH
0

Konaković: Tragovi paljenja na zgradi Vlade KS treba da podsjećaju kako se neredi mogu ponoviti

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je kako Vlada KS ima mnogo važnijih stvari na kojima treba raditi od obnove fasade na zgradi Kantonalne vlade. On je istakao da tragovi paljenja zgrade u protestima 2014. godine trebaju biti podsjetnik da građani loše žive i da se takve stvari mogu ponavljati.

"Mnogo je problema egzistencijalne prirode i uljepšavanje naše zgrade nije nešto što će nam dati efekte. Ona je uslovna, ja tamo radim, ne prokišnjava i topla je. Ima mnogo drugih objekata koje je potrebno uljepšavati", kazao je Konaković.

On je kazao kako zgrada u kojoj se nalaze kantonalni organ izvršne vlasti i nije vlasništvo Vlade KS već Općine Centar.

"Ne plaćamo kiriju i to je prednost. Bilo je zagovaranja, ali prema mom mišljenju ona je rekonstruisana kvalitetno i možemo raditi u njoj. To što vani izgleda malo zastrašujuće, što su neki dijelovi zgrade gorjeli možda nije loše da podsjeća sve one koji ne znaju da mi teško živimo da se takve stvari mogu ponavljati", rekao je Konaković.

Još jednom je ponovio kako on nije zagovornik obnove fasade na zgradi koja je u februaru 2014. zapaljenja u toku protesta.