BiH
9

Konaković: Ne napuštam Klub SDA, to su notorne laži

Piše: J. H.
Elmedin Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Elmedin Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Elmedin Dino Konaković, šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, demantirao je navode da napušta Klub ove stranke.

Kako je u razgovoru za portal Klix.ba kazao, postoje različita mišljenja unutar SDA stranke u Kantonu Sarajevo, ali su "notorne laži da napušta Klub SDA u Skupštini KS". On je dodao da postoje unutarstranačka razmimoilaženja oko određenih stvari.

Upravo se Konakovićevo ime spominjalo u kontekstu novog mandatara Vlade KS, ali je on to demantovao u jutrošnjem razgovoru za Klix.ba.

Sinoćnja višesatna sjednica Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije nije iznjedrila pomak kada je u pitanju ime budućeg premijera Sarajevkog kantona.

Konaković i Ademović su zahtjevali da SDA zauzme aktivnu ulogu i predloži mandatara Vlade KS i pokuša spasiti Sarajevo od finansijskog i ekonomskog kolapsa, dok je Zvizdić zastupao stav da aktuelni saziv vlade mora ostati do izbora te da neko drugi treba preuzeti odgovornost, piše novinska agencija Patria.

Rasprava se rasplamsala do usijanja, nakon čega su mnogi napustili sjednicu Izvršnog odbora, a nikakav zaključak nije donesen. Jedino što je javno saopćio Zvizdić jeste da KO SDA ne podržava Peđu Kojovića za mandatara, no nije naveo kakav je stav SDA i šta će ta stranka poduzeti.