BiH
4

Konaković: BiH je ostala bez lidera kakvog treba u ovom vremenu i trenutku

FENA
Elmedin Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Elmedin Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković upisao se danas u knjigu žalosti koja je otvorena u sjedištu stranke povodom smrti predsjednika SDA Sulejmana Tihića.
  • Bosna i Hercegovina je ostala bez lidera kakav na treba u ovom vremenu i trenutku, u posebnim, specifičnim uslovima u kojima mi Bosanci i Hercegovci živimo, bez čovjeka koji je s puno mudrosti i racia ne prelazeći liniju digniteta ili časti, donosio odluke, vodio procese i ta politika po kojoj ga pamtimo, a koju je on zvao „korak po korak“, bila je dobra za BiH – kazao je Konaković.

Istakao je da smrt predsjednika SDA Sulejmana Tihića jeste gubitak s obzirom da je u trenutcima kada je u BiH jedan zaista težak politički proces upravo u toku, ali s obzirom na bolest predsjednika Tihića, ono što je bilo bolje za njega desilo se.

  • Na nama je da pamtimo sve te lijepe trenutke koje smo proveli u SDA pod rukovodstvom takvog mudrog, plemenitog i časnog čovjeka kakav je bio Sulejman Tihić – kazao je Konaković u izjavi za Agenciju Fena.

Knjiga žalosti bit će sutra otvorena u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.