Eko udruga Jasenica
0

Komunalno poduzeće odlaže smeće na divlju deponiju

FENA
Foto: M. Škobić
Foto: M. Škobić
Ekološka udruga "Eko Jasenica" prosvjeduje protiv odlaganja smeća od strane Komunalnog poduzeća "Parkovi" na novootvorenoj divljoj deponiji uz mostarsku vojarnu Helidrom.

Nakon samo dva mjeseca od intervencije komunalnog inspektora i zatvaranja divlje deponije koja se nalazila uz samu rijeku Neretvu kod Most Franje Blaževića (Avijatičarski most), ovih dana svjedoci smo novog nasrtaja na okoliš od strane istih onih koji imaju zadaću da održavaju čistoću i zdrav okoliš.

Neposredno uz prometnicu koja vodi prema "Aluminiju" niknulo je nedavno odlagalište starog željeza (koje oni s dobrim smislom za humor nazivaju garažom), a već mjesec dana kroz tu istu garažu napravljen je prolaz koji vode do bivših kopova pijeska, gdje se, pomalo skriveni od očiju javnosti, odlažu tone svakovrsnog, a ponajviše kućnog otpada, stoji u priopćenju iz "Eko Jasenice".

"Od komunalnih inspektora i redara tražimo da odmah interveniraju i zatvore ovu divlju deponiju, a odgovorne sankcioniraju", stiji na kraju priopćenja.