BiH
0

Komšić: Sve je u našim rukama, vjerujte!

FENA
Jedanaest godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma za BiH, Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, cijeni da je taj dokument mogao donijeti daleko više napretka Bosni i Hercegovini, mada se jedna vrsta napretka ne može osporiti.

''Cijela politička situacija kreirana Daytonom, koliko god je pomogla zaustavljanju rata, na drugoj strani je zaustavljala cijele procese. Napredak postoji, ali za mene kao čovjeka koji ima godina koliko ima to je, iskren da budem, malo. S druge strane, svjestan sam da u dejtonskoj kreaciji nije moglo više '', izjavio je danas u Sarajevu Komšić Agenciji FENA.

U pogledu daljnjeg razvoja situacije, on je ocijenio: ''Sve je do nas, vjerujte! Sve je u našim rukama. Ključno je da shvatimo da niko od nas ne živi sam u ovoj zemlji, da moramo da pričamo, razgovaramo, i da – popuštamo'', kazao je između ostalog Željko Komšić.

''Želim da budem optimista. Po funkciji to moram, ali ponavljam – sve je u našim rukama'', zaključio je ovu izjavu povodom jedanaestogodišnjice od potpisivanja Daytonskog sporazuma član Predsjedništva BiH.