SDP-ov skup u Zenici
0

Komšić susjedima: "Kako vi nama, tako mi vama!"

Sarajevo-x.com
Foto: Zenički.com
SDP je u ponedjeljak navečer u Zenici zvanično otvorio kampanju "Država za čovjeka" pred više hiljada građana. Tom prilikom predstavljeni su nosioci lista za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Na skupu su, između ostalih, govorili kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Željko Komšić i predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija.

Potpredsjednik SDP-a je rekao: "Poruka našim susjedima - želimo vam svako dobro i želimo da budemo prijatelji. Hoćemo da budemo dobri susjedi, bez obzira na sve zlo koje nam je naneseno. Ali, glavu saginjati nećemo! I bit će kako jedino treba da bude: kako vi nama, tako i mi vama."

Komšić je u nastavku svog govora rekao kako SDP želi državu u kojoj vlast ne šalje policiju na svoje ratne drugove-borce.

"Bolje da takve vlasti nema! Hoćemo državu u kojoj neće biti da za borce nema a da za druge ima. Ili ima za sve, pa koliko ima, ili nema ni za kog pa ni za borce", stav je Komšića, navodi se u saopćenju za javnost.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija u svom obraćanju je rekao: "Ono što su 40-tih i 90-tih bili puške i topovi danas su olovke i glasački listići. Mi hoćemo da ujedinimo ovu zemlju, jer samo ujedinjena ova država radi za čovjeka dok je podjele vode u bijedu. 3. oktobra izlazeći na izbore i glasajući za Željka Komšića i SDP glasate za državu Bosnu i Hercegovinu koja radi za sve".