BiH
1.3k

Komšić: Probat ćemo s nekoliko hiljada maraka pobijediti njihove milione

FENA
Željko Komšić (Foto: Arhiv)
Željko Komšić (Foto: Arhiv)
Članovi privremenog Općinskog odbora Demokratske fronte BH otvorili su večeras , u prisustvu predsjednika ove stranke Željka Komšića, nove prostorije na Trgu heroja u Sarajevu.

Bila je ovo prilika da se podsjete na principe djelovanja stranke i pozovu građane da se učlane u Demokratsku frontu BH.

Predsjednik privremenog Općinskog odbora Demokratske fronte BH Mario Vukasović zadovoljan je odzivom članova, uzimajući u obzir to da je stranka nedavno osnovana te da je njena infrastruktura još u izgradnji.

"Nove prostorije omogućit će nam bolju komunikaciju kako s članovima tako i s našim sugrađankama i sugrađanima", rekao je.

Podsjetio je da je Odbor tokom dana organizirao niz aktivnosti, između ostalog, i razgovore o unutarstranačkim izborima koji će biti održani 10. novembra, za Kanton Sarajevo.

"Od drugih nas izdavaja princip jedan član-jedan glas, a što nije slučaj u ostalim političkim opcijama. Mi u Demokratskoj fronti BH čvrsto vjerujemo da su promjene moguće, a to dokazuje i svakodnevno povećanje broja članova i veliki broj mladih i kvalitetnih osoba koje nam se pridružuju", naglasio je Vukasović.

Napretkom stranke zadovoljan je i njen osnivač i predsjednik Željko Komšić. Podsjetio je da je stranka građena doslovno "sa livade" te da je od osnivačke skupštine koja je održana prije šest mjeseci izrasla u stranku s vrlo ozbiljnom infrastrukturom.

"Vidjet ćemo šta će narod reći na izborima 2014. Prihvatit ću i poštovati sve što narod kaže jer je za mene to jedino mjerodavno. Znam da ćemo mi sve pokušati da u BiH donesemo drugu vrstu političke priče koja se zasniva na tome: hajde da pravimo državu! Pravljenje države je vrlo ozbiljan posao, a ne posao cjenkanja i kockanja, prodavanja i davanja. U ovoj zemlji ima ljudi koji to znaju i meni je cilj da ih okupim u Demokratskoj fronti BH i da pokušamo mlađoj generaciji dati šansu. Bit će to mukotrpan posao, ali mi smo ustrajni", istakao je.

Demokratska fronta BH će, dodao je, probati "s nekoliko hiljada maraka pobijediti njihove milione i svu infrastrukturu koju imaju".

"Bože moj, probat ćemo i bit ćemo čisti pred sobom i pred narodom. Vjerujem da ljude u ovoj zemlji više ne možeš lagati i farbati i da su željni promjena. Vjerujem u BiH, Bosance i Hercegovce i Demokratsku frontu BH", zaključio je Komšić.