BiH
42

Komšić primio zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Yeea

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Aziju Hoyta Briana Yeea.

Na sastanku je razgovarano o prirodnoj nepogodi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Yee izrazio je punu solidarnost njegove države sa građanima Bosne i Hercegovine. Istakao je da je urgentna pomoć SAD-a već stigla u Bosnu i Hercegovinu i da njegova država i dalje stoji na raspolaganju Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Komšić je zahvalio na pomoći uime svih građana Bosne i Hercegovine i naglasio da se ovdje radi o najvećoj prirodnoj katastrofi koja je pogodila našu zemlju u posljednjih stotinu godina. Ukupna šteta od poplava i klizišta se još dugo neće moći procijeniti, ali najveća šteta je nesumnjivo tragičan gubitak života, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Komšić još jednom je istakao angažman Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje su u ovakvoj strukturi Bosne i Hercegovine i sa resursima koji su im na raspolaganju učinile nezamislivo. Sagovornici su se saglasili da će iz ove katastrofe institucije Bosne i Hercegovine, na svim nivoima, izvući pouke i učiniti sve da spremnije reaguju u budućnosti na slične situacije, navedeno je u saopćenju.