Igman
0

Komšić odao počast Čedi Domuzu

Sarajevo-x.com
U povodu 18. godišnjice pogibije Čedomira-Čede Domuza, član Predsjedništva BiH Željko Komšić položio je vijenac na spomen obilježje Brezovača na Igmanu, gdje je Čedo Domuz i sahranjen.

Ovom prolikom je promovisana je i knjiga „Grom u njedrima Igmana“, posvećena životu i ratnom putu Čedomira Domuza koji je posthumno odlikovan Zlatnim ljiljanom, Policijskom medaljom za hrabrost i ordenom Zlatnog grba sa mačevima.

Prilikom susreta sa porodicom Domuz, član Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom se zahvalio na svemu što je Čedomir Domuz učinio za odbranu Igmana, u ključnim trenucima organizovanja odbrane, sve do svoje prerane i tragične pogibije 30. jula 1992. godine u operaciji oslobađanja Trnova i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom Komšić je istaknuo da se ne smiju zaboraviti ljudi koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine, poput Čedomira Domuza, jednostavnog i običnog čovjeka koji je bio heroj u jednom teškom i presudnom vremenu.

Tokom boravka na Brezovači Komšić se zadržao u dužem razgovoru sa Domuz Teom, sinom Čedomira Domuza, koji se kao potporučnik Oružanih snaga BiH, u sklopu prvog kontingenta, dobrovoljno prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afganistan. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poželio mu je mnogo sreće i uspješnu misiju predstavljanja države Bosne i Hercegovine u ovoj mirovnoj operaciji, saopćeno je iz Komšićevog ureda.