BiH
0

Komšić: Niko me nije napao, bio je to nesporazum

Sarajevo-x.com
Nekolicina medija objavila je jutros informaciju da je na dodjeli "Večernjakovog pečata" održanoj u subotu u Mostaru napadnut predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Rečeno je da ga je "gurnuo" član osiguranja hrvatskog ministra Dragana Primorca, ali Komšić je na svom blogu napisao da nije napadnut već da se desio samo mali nesporazum.

"Nova radna sedmica počinje učestalim pozivima, kako novinara, tako i prijatelja, poznanika, sa pitanjem šta se to desilo u Mostaru nakon završetka dodjele Večenjakovog pečata - ličnost godine? Da li je tačno da me je 'napao', ili u blažoj formi rečeno,'gurno' jedan od 'članova' delegacije Republike Hrvatske, odnosno jedan od pratioca ministra Primorca? Tačno je, zapravo, da se nije desilo ništa tako kako objavljuju mediji! Jednostavno, jedan mlad i nepristojan momak, koji je očigledno zaboravio gdje se nalazi i koji je zaboravio da posao koji radi podrazumijeva više znanja nego što ga on ima, pokušao je poslije završetka svečanosti 'osloboditi' prolaz ministru Primorcu kroz grupu visokih uzvanica. Ali kao što rekoh, mlad je, i naučit će! Čudno je kako se neki ljudi u gostima pokušavaju ponašati kao da su kod svoje kuće“, napisao je predsjedavajući Komšić u svom današnjem postu na blogu.

Predsjedavajući je naglasio kako ne misli da je bilo u pitanju nešto ozbiljno. "Jednostavno, desio se mali nesporazum koji se završio na najbolji mogući način“, objasnio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Saznajte više na Predsjednikovom blogu.