BiH
79

Komšić: Neizlazak na izbore glas za one koje ne volite

FENA
Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za državni parlament na općim izborima 2014. Željko Komšić sinoć je na skupu u Orašju kazao da je politika u BiH postala profesija koja služi za ostvarivanje ličnih interesa političara. - Živim isti život kakav sam živio i prije i hoću da tako i ostane. Za mene politika nikada nije bila sredstvo za ostvarivanje ličnih ciljeva. Kandidati Demokratske fronte morat će raditi za opće dobro, to vam garantujem. Svako ko se na osnovu politike pokuša obogatiti, s tim ću lično da se obračunam jer ovom narodu je dosta prevara i lažnih obećanja. Mi moramo voditi politiku čistih ruku! Ovoj stranci čast i obraz su najvažniji - kazao je Komšić. Između ostalog Komšić je uobraćanju naveo i to da "stanje beznađa BiH se može jedino promijeniti glasanjem na izborima. Neizlazak na izbore je glas za one koje ne volite.“ Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, kazao je da Demokratska fronta - Željko Komšić nema protivnike niti u jednoj stranci na vlasti.
  • Naš protivnik je stanje u ovoj zemlji, stanje u kojem živi ovaj narod. Niko drugi ne može raskrstiti s postojećom politikom u ovoj zemlji osim nas. Osim Demokratske fronte,“ rekao je Suljagić te dodao: „mi se od stranaka na vlasti razlikujemo po tome što građane BiH ne dijelimo na manje ili više jednake. Po tome što za nas ne postoje ljudi ili glasovi različitih vrijednosti. I po tome što narod ove zemlje ne želimo dijeliti u torove pa makar to bilo i na jedan dan u četiri godine - rekao je Suljagić.

Jasmin Kadić, kandidat za državni parlament, na današnjem predizbornom skupu u Orašju, rekao je „svjedoci smo da su do sada birani predstavnici, upravo krijući se iza dobivenih mandata, pozivajući se na legitimitet svog izbora pravdali svoj nerad, pljačku i ponižavanjem istih onih koji su ih birali“.

Kandidat za Skupštinu Posavskog kantona Mustafa Jupić rekao je kako Demokratska fronta- Željko Komšić može promijeniti stanje, ne samo u Posavskom kantonu nego i u cijeloj BiH.

  • Željko Komšić je jedini političar koji nalikuje državi na čijem je čelu. Takvi su i naši kandidati. On je u Demokratskoj fronti uspio da ujedini ljude kojima je zajednička ideja izgradnja drugačije države u odnosu na onu koju sada imamo - naglasio je Jupić, saopćila je Demokratska fronta.