BiH
0

Komšić ne želi biti predsjednik SDP-a

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Željko Komšić potvrdio je kako neće prihvatiti kandidaturu za budućeg predsjednika SDP-a, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine će 14. i 15. marta birati novog predsjednika, a pretendenti na tu funkciju će se do 31. januara morati izjasniti da li će se kandidirati ili prihvatiti kandidaturu.

Aktuelni predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija na toj je funkciji od 1997. godine, dok Komšić ima jaku podršku unutar stranke, ali ipak ne očekuje veće kadrovske promjene u SDP-u.

"Suviše smo toga dobrog, ali i dosta lošeg, mi SDP-ovci zajedno prošli da bi sebi dozvolili bilo kakvo ugrožavanje stranke i ideje i države. Kažem, meni to sada tako izgleda, ali ko zna, teoretski je moguće i da meteor pogodi zemlju, tako da su sva predviđanja u životu relativna", kazao je Komšić.

Krajem januara Glavni odbor utvrdit će kandidatske liste, a odluku o novom predsjedniku donijet će kongres Stanke na sljedećem zasjedanju.

Kampanja za izbor čelnika SDP-a provodit će se u svim gradovima BiH, a kandidati koji uđu u uži krug organizirat će skupove čije troškove snosi Stranka.