BiH
6

Komšić na sastanku NAC-a i BiH u sjedištu NATO-a u Biselu

Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić predvodit će sutra bh. izaslanstvo, u čijem su sastavu ministar obrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenica ministra vanjskih poslova Ana Trišić-Babić, savjetnici za vanjsku politiku članova Predsjedništva BiH, načelnik ZS OS BiH general-major Anto Jeleč i šef Misije BiH pri NATO-u Branimir Jukić, na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća (NAC) i BiH u sjedištu NATO-a u Briselu.

Programom posjeta predviđen je bilateralni sastanak s glavnim sekretarom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom u 09,00 sati, a nakon susreta bit će upriličena press-konferencija na kojoj će se obratiti Komšić i Rasmussen. U 10,00 sati bit će održan sastanak bh. izaslanstva i Sjeverno-atlantskog vijeća.

Ovaj sastanak se održava u sklopu održavanja konzultacija između NAC-a s državama aspiranticama za članstvo u NATO-u (BiH, Makedonija, Crna Gora i Gruzija), a kao priprema za NATO summit koji će biti održan u septembru u Velikoj Britaniji.

Cilj sastanka je razmjena mišljenja o napretku BiH prema članstvu u NATO, te provedba programa saradnje s NATO-om i postignuti napredak na tom polju.