BiH
0

Komšić i Izetbegović primili Mesića

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su počasnog predsjednika Internacionalne lige humanista Stjepana Mesića i delegaciju ILH-a, saopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazili su zadovoljstvo susretom sa delegacijom Internacionalne lige humanista, s počasnim predsjednikom Stjepanom Mesićem na čelu.

Delegacija ILH-a informisala je članove Predsjedništva BiH o svojim aktivnostima, te zatražila podršku Predsjedništva BiH za njen rad, u kojem, kako su rekli, promovišu ono što je dobro u BiH.

Kazali su da je, na prijedlog članova Internacionalne lige humanista s prostora bivše Jugoslavije, za dobitnika Zlatne povelje za doprinos miru i toleranciji u regiji predložen turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, koji je to sa zadovoljstvom prihvatio.

Predsjedništvo BiH je pozvano da bude pokrovitelj ceremonije dodjele toga priznanja, koja će biti održana u maju naredne godine.

U delegaciji Internacionalne lige humanista, pored počasnog predsjednika Stjepana Mesića, bili su i generalni sekretar Zdravko Šurlan, predsjedavajući Vijeća Tarik Kupusović, te članovi Nikola Grabovac, Sulejman Redžić, Savo Vlaški, Zehrudin Isaković i Avdo Hebib, kojem su članovi Predsjedništva BiH čestitali priznanje koje će mu večeras biti dodijeljeno.