BiH
0

Komšić i Izetbegović izjavili saučešće predsjedniku Turske

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH bakir Izetbegović uputili su je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Abdullahu Gülu u povodu razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

"U povodu katastrofalnog zemljotresa u široj regiji Vana, koji je rezultirao tragičnim gubitkom ljudskih života i velikom materijalnom štetom, Vama i narodu prijateljske Republike Turske upućujem izraze najiskrenije saučešća uime Predsjedništva BiH, naroda i građana BiH te u osobno ime.

Molim Vas da obiteljima poginulih prenesete izraze saučešća, a povrijeđenim želje za što brži oporavak.

Želim Vas uvjeriti u našu punu solidarnost s prijateljskim narodom Turske u ovom teškom trenutku, navedeno je u telegramu Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Bakir Izetbegović je također izjavio saučešće i istakao da je BiH spremna učiniti sve što je u moći da pomogne Turskoj.

"Sa žaljenjem i tugom primili smo vijest o katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio grad Van i okolinu na istoku Republike Turske. Povodom smrti velikog broja ljudi, Vama i prijateljskom turskom narodu upućujem izraze saosjećanja. Posebno Vas molimo da izraze našeg saučešća prenesete porodicama i prijateljima stradalih. Građani Bosne i Hercegovine dijele u ovim teškim trenucima bol sa svojim turskim prijateljima. Spremni smo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo kako bi se posljedice ove katastrofe ublažile", navodi se u telegramu koju je uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.