BiH
0

Komšić Francuzima uručio poklon avion

Sarajevo-x.com
U francuskom gradu Marville-Franceville, na izuzetno pripremljenoj svečanosti i manifestaciji-francuskog bh. prijateljstva, uz prisustvo oko 5.000 građana iz regiona, britanskih i američkih veterana, visokih dužnosnika Francuske, diplomatskih i vojnih predstavnika zemalja saveznica, član Predsjedništva BiH Željko Komšić predao je gradonačelniku Mervillea legendarni avion Dakota 43-15073, poklon Bosne i Hercegovine prijateljskoj Francuskoj.

Avion Dakota je na ovaj način našao konačno utočište u muzeju na otvorenom, koji je posvećen iskrcavanju saveznika u Normandiji.

Uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine, svečano okićen grad našom i zastavama saveznika, uz prisustvo vojnih jedinica francuske i britanske armije, sa aeromitingom, spuštena je i zastava BiH, a prisutnima se prigodnim govorom, koji je primljen sa mnogo odobravanja, obratio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Tokom ove manifestacije i drugih susreta sa dužnosnicima i građanima u Normandiji, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i delegacija Bosne i Hercegovine su izuzetno dobro primljeni uz izraze srdačnog prijateljstva i poštivanja, javljaju iz Press službe Predsjedništva BiH.