Podrška Finciju za gradonačelnika
617

Komšić će sa svojom strankom na izbore izaći samostalno

Piše: J. H.
Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić će na naredne izbore u našoj zemlji izaći samostalno sa svojom strankom, a ne sa Našom strankom, kako su jučer objavili pojedini mediji, saznaje portal Klix.ba od izvora bliskih članu Predsjedništva BiH.

U Komšićevom saopćenju navodi se kako nije bilo nikakvih tajnih i večernjih sastanaka u zgradi Predjedništva BiH sa predstavnicima Naše stranke.

"Sastanak se desio u prijepodnevnim satima i razgovarano je o političkoj situaciji u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na predstojeći izbor gradonačelnika Sarajeva. Predsjednik Komšić je, i kao građanin Sarajeva, dao svoju punu podršku Jakobu Finciju. On je istakao da se radi o čovjeku koji je učinio puno za Sarajevo, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu, osobi koja nikada nije zaboravila odakle potječe i za šta se zalaže", navodi se u saopćenju iz ureda Željka Komšića.

Komšić je kazao kako na izbore 2014. godine namjerava izaći samostalno.

"Naravno, uvijek postoji prostor za dogovor među političkim partijama koje se zalažu za suštinsku, a ne deklarativnu jednakost i ravnopravnost svih građana Bosne i Hercegovine na čitavoj teritoriji naše zemlje", kazao je Komšić.

Kako saznajemo, član Predsjedništva BiH već je počeo formiranje stranke.