BiH
0

Kompanija Vermont donirala inhalatore Pedijatrijskoj službi

Sarajevo-x.com
Danas je kompanija Vermont uručila dva inhalatora Pedijatrijskom odjelu OJ Doma zdravlja Novo Sarajevo, sa željom da pomogne bolesnoj djeci sa disajnim poteškoćama, ali i zdravstvenim radnicima u svakodnevnom radu.

Organizaciona jedinica Novo Sarajevo pruža zdravstvenu zaštitu za 75.662 stanovnika koji žive na području opštine Novo Sarajevo. Inhalatori koje posjeduju su u lošem stanju i stalno se kvare, a veliki broj djece u svom liječenju koristi lijekove i terapiju koja se aplicira preko inhalatora.

"Sa zadovoljstvom smo odgovorili na dostavljenu molbu iz Doma zdravlja Novo Sarajevo i nadamo se da ćemo donacijom inhalatora omogućiti djeci bolje liječenje i brži oporavak“, rekao je Ismet Kapo generalni direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot vozila.

Direktor OJ Novo Sarajevo, prim. dr. Muhamed Kadenić, je preuzeo donaciju.

"Nažalost sve više djece ima poteškoće sa disajnim putevima tako da su naši aparati u Domu zdravlja veoma opterećeni. Bili smo prinuđeni da tražimo donacije i u kompaniji Vermont smo naišli na razumijevanje i lijepu saradnju. Donacijom dva inhalatora obradovat ćemo naše doktore i sestre koji će sada biti u mogućnosti da na adekvatan način obavljaju terapije, ali i naravno djecu i njihove roditelje koji će ovim putem imati bolje uslove za liječenje. Veoma smo zahvalni kompaniji Vermont koja nam je izašla u susret”, rekao je prim. dr. Muhamed Kadenić.