MUP ZHK
0

Komesar smijenio petoricu policajaca

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Komesar policije Zapadno-hercegovačkog kantona donio je odluku o razrješenju s dužnosti petorice rukovodnih policijskih službenika.

Kako navode se navodi u saopćenju na službenom sajtu MUP-a ZHK, policajci su smijenjeni "zato što nisu na odgovarajući način zaštitili građane Širokog Brijega i njihovu i društvenu imovinu za vrijeme osiguranja premierligaške utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva 4. oktobra“.

Razriješeni su: Ilija Lasić, s mjesta načelnika PU Široki Brijeg, Veselko Čović s mjesta zapovjednika PP Široki Brijeg, Dražan Primorac s mjesta načelnika sektora uniformirane policije MUP-a, Marijo Boras s mjesta načelnika Operativnog centra MUP-a i Ivan Brkić s mjesta načelnika Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg.

Istovremeno, policijski komesar ZHK-a donio je sljedeća rješenja o imenovanjima: Rajko Musa na dužnost načelnika PU Široki Brijeg, Marko Banožić na dužnost zapovjednika PP Široki Brijeg, Zlatko Marušić na dužnost načelnika sektora uniformirane policije MUP-a i Robert Sesar na mjesto načelnika Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg.

Danas poslijepodne na slobodu su pušteni i osmorica pripadnika Sudske policije iz Širokog Brijega koji su uhapšeni u utorak i srijedu.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog oslobađanja osobe kojoj je oduzeta sloboda, te su saslušani u Tužilaštvu ZHK.

Predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija kazao je kako je očigledno da tužitelj nije išao s prijedlogom za određivanje mjere pritvora kao najteže mjere, nego s prijedlogom za izricanje mjere zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja Suda i oduzimanja isprava osumnjičenima.

Sud je ocijenio da nije utemeljen ni prijedlog za izricanje te mjere iz razloga što tužitelj nije konkretizirao razloge koji bi ukazivali da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenici mogli pobjeći u Republiku Hrvatsku (RH) samo zato što su oni i državljani RH, kazao je Ravlija.