BiH
6

Komemoracija stradaloj plivačici: Ana Čučković je bila ponos Trebinja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Trebinju je danas održana komemoracija povodom smrti osamnaestogodišnje Ane Čučković, reprezentativke BiH u plivanju, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći.

Upućujući saučešća porodici Čučković, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je posljednja dva dana, od kada je Ana tragično stradala, cijelo Trebinje u šoku i nevjerici, zatečeno i utišano zbog njenog preranog i iznenadnog odlaska.

"Ana je bila ponos našeg grada. Mamila je naše aplauze od ranog djetinjstva. Ne znam da li je ona čula aplauze i riječi podrške dok je skakala u bazen, ali smo uvijek nastojali da joj dodamo malo snage, jer joj volje, talenta i sportskih motiva nije falilo", naglasio je Vučurević.

On je podsjetio na brojne Anine školske i sportske uspjehe, kilometre isplivanih trka, osvojene medalje i rekorde koje krase samo najbolje, po čemu će je, kako je istakao, pamtiti cijelo Trebinje i ponositi se što su je takvu imali.

"Ostaje samo ćutanje kao pomirenje sa nepomirljivim da sudbina i slučaj ne znaju ni za ljudski red ni za božiju pravdu, da oni kose i odnose po samo njima znanoj volji i zakonima", istakao je Vučurević.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

On je ukazao na činjenicu da je Ana mnogo voljela svoj grad, mnogo mu dala i zadužila ga, te da će sjećanje na nju trajati vječno kako u sportskim analima grada, tako i u dušama njegovih ljudi koji su je voljeli i poštovali.

Od Ane se oprostio i Goran Todorović u ime Plivačkog saveza BiH i Republike Srpske, koji je istakao da Anin odlazak nije fer za malu plivačku porodicu, te da je to težak poraz mladosti, talenta, predanog rada, vrhunskih dostignuća i svega onoga po čemu je Ana bila poznata u cijelom regionu.

U ime školskih drugara posljednji pozdrav Ani uputila je Dragana Vukanović.

Komemoraciji su, osim porodice, prisustvovali brojni građani Trebinja i Hercegovine, kolege iz Plivačkog kluba "Leotar", školski drugari, te predstavnici političkog, privrednog, kulturnog i sportskog života Republike Srpske.

Ana Čuković je bila višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno. Slavu Trebinja je pronosila ne samo na prostorima BiH, već i Srbije, Slovenije, Balkana i Evrope.

Ana Čučković bit će sahranjena danas u 16 sati na gradskom groblju u Podgljivlju.