Omladinski program BH radija 1
0

Koliko vrijede bolonjske diplome?

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 ovog ponedjeljka "od 2 do 2" donosi:

Aktuelne i korisne informacije namijenjene studentima, srednjoškolcima i svim ostalim aktivnim omladincima/kama u dežurnom informatoru OP-a - emisiji Infopol. Tu su i prilozi novinarske ekipe, najave različitih dešavanja, gosti, muzika i voditeljski dvojac – Danica Jokić i Faris Šehović. Infopol slušajte od 14:10 do 15 sati.

Raznovrsni sadržaji čekaju vas, kao i obično, u magazinu Čuj BiH! Priče i prilozi iz svih krajeva BiH, o raznim dešavanjima, zanimljivim ljudima, autorske rubrike, dobra muzika... sve to možete slušati od 15:15 do 17 sati u emisiji kroz koju vas i danas provode Belma Turčinhodžić i Dejan Mocnaj.

Koliko vrijede bolonjske diplome jedno je od pitanja upućenih Esmi Hadžagić, ekspertici za obrazovanje. Odgovor, koji daje u emisiji Kost u grlu (od 17:30 do 18:15), ilustrira probleme u sektoru rada i zapošljavanja, stanje koje je naša sagovornica okarakterizirala kao haos. Kako izaći iz haosa? Razgovor će uputiti na neka rješenja, koja osim politike pozivaju na odgovornost i djelovanje i akademsku zajednicu. Saznat ćemo da je visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini među najskupljim u Evropi, a istovremeno smo posljednji po reformskim procesima.

Od 18:20 sati slušajte filmski žurnal OP-a, Cinema Express. Nakon toga, do 19 sati, moći ćete čuti kako zvuče The Horrors uživo. Dio koncertnog nastupa ovog engleskog benda zabilježen je na posljednjem izdanju irskog festivala Electric Picnic.

BH Demo Liga, emisija namijenjena promociji domaće demo scene, i dalje stoji na raspolaganju svim bendovima zainteresiranim za ovakav način predstavljanja. Demo bendovi i autori mogu nam se javiti na [email protected], poslati nam svoje snimke i mini biografije, a mi ćemo one koji to zaslužuju objaviti i dalje kontaktirati. BH Demo Ligu slušate svake sedmice od 19:10 do 20 sati.

Anatomija zvuka, emisija o alternativnoj muzičkoj sceni ex Yu prostora, danas donosi sve same novitete: Daqui dub feat. Asmir Šabić-Chaspa, Šta ima? - odličan instrumentalni trio iz Zagreba, prezentaciju kompilacije Kompot, Anu Never - od 20 do 21 sat.

Muzičke novitete (inostrane), po izboru DJ Djohe, možete slušati i u nastavku programa, od 21:03 do 22. Emisija se zove RAM show.

Opustiti se i zabaviti možete uz noćni program OP-a – OP Raciju. Sa vama su, kao i svakog ponedjeljka, od 22:15 do ponoći Ademir i Boris, a neizostavno je i učešće publike. Budite spremni na sve i ne propustite novo izdanje ovog najpopularnijeg kontakt programa.

Iza ponoći nastavljamo s muzikom, elektronskom, po izboru osnivača prvog bh. net-labela Oscilator. Oscilirat će se do 01:00 sat, a pet minuta poslije započet će i novo izdanje Metamorfoza, autorskog djela kolege Semira Behrama. Večeras mu je sagovornik likzakojeg ste već mogli čuti u OP-u – Chaga Burru. O čemu je riječ nećemo znati sve do početka novih Metamorfoza s podnaslovom "Chaga Burru – u dosluhu s vragom".

Kako sve pobrojano zvuči saznat ćete samo ukoliko budete uz svoje radioprijemnike (ili na netu: mms://media.bih.net.ba/bhradio1) u terminu emitovanja OP-a.