BiH
0

Koliko košta jedna sjednica Gradskog vijeća Mostara?

FENA
U situaciji kad sve više građana Mostara dolazi po obrok u javne kuhinje, a kuhinje dobivaju upute da smanje broj korisnika, jedan od vijećnika Grada Mostara u svom obraćanju Pokretu Dosta! rekao je kako vijećnici za jednu sjednicu dobiju po "tek bijednih 200 maraka".

Ako se tih "bijednih 200 maraka" pomnoži s brojem vijećnika, ispada da se samo za devnice svake od sjednica Gradskoga vijeća izdvoji 7.000 maraka. Ako bi se sada tih "bijednih" 7.000 maraka pomnožilo s brojem sjednica Grdaskog vijeća na kojima se uzalud pokušavalo izabrati gradonačelnika, ispala bi to sasvim "pristojna" svota, stoji u saopštenju iz Pokreta Dosta!.

"Možda vi ne razmišljate o ovim podacima, dragi vijećnici, možda vam zvučimo smiješno, ali da biste shvatili vrijednost 'bijednih 200 maraka', preporučujemo vam da izađete na ulicu, među 'obične ljude', kako vi volite nazvati građane koji su prije pola godine u vama vidjeli svoje vođe. Upitajte Srbina, Hrvata, Bošnjaka i ostale kako uspijevaju školovati svoju djecu, kako uspijevaju kupiti lijek koji košta upravo 'bijednih 200 maraka'.

Savjesti nemate, u to smo se uvjerili, ali ni građani nemaju više strpljenja. Nije im bitan statut, pojam 'stalnog zasjedanja' niti najave koalicija i dogovora. Bitno im je samo ono što im pripada - socijalna, materijalna i građanska sigurnost. Ne mislimo više da nam vi tu sigurnost možete osigurati... Na vašu žalost, sve će vam teže biti uvjeriti građane da su ugroženi nacionalno, a ne socijalno", stoji u saopštenju iz Pokreta Dosta!.