BiH
53

Kolege iz Sarajeva obezbijedile nove uniforme za goraždanske policajce

Piše: E. A.
U Goražde je stigao novi kontingent uniformi za policijske službenike koji je dopremila delegacija MUP-a Kantona Sarajevo.

Oni su obezbijedili 200 kompleta zimskih uniformi i košulja za kolege iz goraždanske policije, a uskoro šalju i kontingent ljetnih uniformi.

Tako je ispunjeno obećanje dato nakon nedavne donacije unfiormi za policijske službenike MUP-a BPK-a kada su iz MUP-a Kantona Sarajevo najavili realizaciju projekta "Unaprijeđenja međusobne saradnje i podizanja nivoa sigurnosti u BPK Goražde".

"Riječ je o 200 košulja i 200 kompleta zimskih uniformi, dok se u narednom periodu očekuje još jedna isporuka za koju postoji odluka Vlade Kantona Sarajevo, a to su ljetne košulje i ljetni kompleti uniformi", kazala je Sonja Petrović, direktorica Uprave administracije i podrške MUP-a KS.

Komesar Uprave policije Goražde, Ešref Hurić ističe da je oprema bila neophodna za rad policijskih službenika.

"Materijalno-tehnička sredstva uvijek trebaju, a ova oprema je prije svega jako potrebna policijskim snagama u izvršavanju redovnih zadataka. Nadam se da da ćemo u budućem radu ostvarivati dobre rezultate. Planiramo proširiti saradnju na razmjeni operativnih informacija između dva ministarstva s ciljem da bezbjednost i sigurnost građana stavi na veći nivo", kazao je Hurić.

Zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo uputio je i ministar za privredu Esed Radeljaš koji je izrazio nadu za nastavak dobre saradnje i u budućem periodu.